Uvjeti kupovine

Lavello-sudoperi.hr online trgovinom upravlja:

Lavello Dalmacija d.o.o.

Radnička cesta 20, 10 000 Zagreb

Uvjeti kupovine u Lavello online trgovini.

Molimo pročitajte dolje navedene odredbe i uvjete. Sklapanje transakcije predstavlja prihvaćanje ovih uvjeta.

§1 Ugovorne stranke

1.1. Stranka koja izvršava kupnju u internetskoj trgovini mora biti fizička osoba starija od 18. godina ili tvrtka.

1.2. Stranka koja izvršava prodaju biti će Lavello Dalmacija d.o.o.

§2 Predmet transakcije

2.1.Predmet transakcije biti će proizvodi navedeni u ponudi internetske trgovine Lavello u trenutku podnošenja narudžbe.

2.2. Fotografije proizvoda, posebno njihove boje, mogu se razlikovati od stvarnih proizvoda zbog razlike u prikazanim kapacitetima pojedinih zaslona.

2.3. Neki od ponuđenih proizvoda mogu biti privremeno nedostupni, u tom slučaju biti ćete obaviješteni o datumu dostupnosti proizvoda.

2.4. Sve cijene su prikazane u € i sadržavaju PDV.

§3 Predavanje narudžbe

3.1. Narudžbe se mogu predati putem web stranice lavello-sudoperi.hr ili poslati putem email-a na: info@lavello-sudoperi.hr

§4 Izvršenje narudžbe

4.1. Kupnja će biti potvrđena email-om od strane Prodavača u roku od 2 radna dana kako bi se dogovorili oko izvršenja transakcije.

4.2. Ugovor o kupoprodaji sklopljen je u trenutku potvrde kupnje.

4.3. Naručena roba biti će poslana u roku od 14 radnih dana od datuma potvrde kupnje.

4.4. Dostava se tada izvršava u 2-3 radna dana.

4.5. U slučaju kada Prodavač ne može izvršiti narudžbu, Kupcu će biti ponuđen izbor promjene datuma isporuke ili drugi proizvod. U tom slučaju Kupac može odustati od ugovora.

4.6. Trgovina zadržava za svoje pravo odbiti izvršenje narudžbe zbog nedostupnosti proizvoda i zbog neplaćanja na vrijeme od strane Kupca.

4.7. U slučaju odustajanja od ugovora na daljinu smatrati će se da isti nije sklopljen. Stranke će nadoknaditi međusobne usluge na datum i na način na koji je dolje opisano. Ukoliko je kupac podnio izjavu o povlačenju prije nego što je Prodavač prihvatio njegovu ponudu, ponuda prestaje biti obvezujuća.

§5. Dostava kurirskom službom i osobni račun

5.1. Naši paketi se šalju putem Urgent Cargus
Pošiljka će biti isporučena u roku od 2-3 radna dana.

5.2. Kupac je dužan provjeriti da li je proizvod oštećen ili nije u skladu sa postavljenom narudžbom po primitku paketa. Postupak otpremnih službi zahtjeva da se prvo potpiše primitak paketa, a zatim se u prisutnosti kurira provjerava pristigla pošiljka. U slučaju da se utvrdi bilo kakva šteta potrebno je napraviti Zapisnik o šteti na obrascu kurirske službe. Potrebno je prijaviti stanje paketa i način na koji je paket osiguran.

5.3. U trenutku primopredaje robe, prava i rizici koji su tu prisutni prenose se na Kupca.

§6. Načini plaćanja

6.1. Bankovni prijenos na račun tvrtke:

6.2. E-uplata putem PayU

§7. Garancija – Servis

7.1. Svaki proizvod koji se prodaje u trgovini je nov i pokriven garancijom. Rok garancije za granitne sudopere je 10 godina. Dokaz o kupnji je dokument koji olakšava postupak po pritužbama, ali nije neophodan. Račun sa PDV-om izdaje se svim našim klijentima.

7.2. Ukoliko proizvod kupljen u našoj trgovini ne radi ispravno ili ima vidljive tehničke pogreške obratite se našoj službi za korisnike izravno na adresu: info@lavello-sudoperi.hr ili putem telefona 01/ 775 75 76.

7.3. Prodavač nije odgovoran za montažu i demontažu kupljenog proizvoda.

§8. Pritužbe na dostavu

8.1. Kupac je dužan provjeriti paket koji je kurir isporučio u nazočnosti kurira pri preuzimanju tj. nakon potpisivanja primitka i plaćanja u slučaju ako se paket plaća pouzećem. Ova pitanja uređena su odredbama zakona:

Kupac je dužan provjeriti paket u vrijeme i na način na koji je preuzet u slučaju takvih paketa: ako primjeti da je došlo do bilo kakve štete ili nedostataka tijekom prijevoza obvezuje se utvrditi krivnju kurirske službe.

U slučaju da se utvrdi bilo kakva šteta, potrebno je sastaviti Zapisnik o šteti na obrascu kurirske službe. To se mora napraviti u samom trenutku isporuke. Ukoliko se oštećenje primjeti kasnije, potrebno je hitno nazvati kurira i sastaviti Zapisnik o šteti.

8.2. Svi paketi koje šalje Lavello Dalmacija d.o.o. su osigurani. U slučaju sastavljanja Zapisnika o šteti, obvezujemo se obraditi sve žalbene postupke i kupcu vratiti što je prije moguće potpuno funkcionalan proizvod.

8.3. Ukoliko Zapisnik o šteti nije sastavljen ili je sastavljen kasnije, Kupac i dalje ima priliku izjaviti pritužbu na uslugu dostave izravno u kurirskoj službi. U tom slučaju Lavello Dalmacija d.o.o. se ne obvezuje rješavati žalbene postupke s kurirskom službom.

§9. Povrat robe

U skladu s poljskim aktom od 30. svibnja 2014. (Narodne novine, 2014, članak 827.), Kupac koji je sklopio ugovor na daljinu može ga povući u roku od 14 kalendarskih dana bez navođenja razloga ili nastalih troškova, s izuzetkom troškova koji su dolje navedeni. Dodatno, Prodavač produžuje ovaj period za dodatnih 16 dana na ukupno 30 dana.

Kako bi se ispoštovalo razdoblje, dovoljno je poslati izjavu prije isteka. Razdoblje počinje teći, u slučaju dogovora, na čije izvršenje Prodavač daje proizvod s obvezom prijenosa svoga vlasništva (npr. Kupoprodajni ugovor), od trenutka kada Kupac preuzme proizvod ili treća strana, izuzev kurirske službe, koju je on imenovao.

Kupac ima pravo vratiti proizvod bez navođenja razloga. Vraćena roba biti će poslana natrag u originalnom pakiranju sa potpunim sadržajem, a sam proizvod ili njegovi dodaci ne smiju imati tragove upotrebe.

9.2. Namjeru vraćanja proizvoda potrebno je poslati putem email-a ili telefona. Kontakt podaci se mogu pronaći na web stranici pod kategorijom “Kontaktirajte nas”.

Kupac mora sam pokriti troškove dostave. Jamčimo da će se povrat izvršiti u roku od 14 dana od primitka vraćenog proizvoda. Ne prihvaćamo pakete koje Primatelj mora platiti.

Kupac je dužan proizvod vratiti Prodavaču ili osobi ovlaštenoj od strane Prodavača najkasnije u roku od 14 kalendarskih dana od dana kada je odustao od ugovora.

9.3. Kupac može podnijeti izjavu o odustajanju od ugovora na način koji mu odgovara.

9.4. Kupac ima pravo riješiti prigovor i zatražiti naknadu štete izvan suda.

§10. Završne odredbe

10.1. Predaja narudžbe podrazumjeva davanje pristanka za pohranu i obradu osobnih podataka sadržanih u narudžbi od strane tvrtke Lavello Dalmacija d.o.o. u skladu sa važećim propisima poljskog Zakona o zaštiti podataka (Narodne novine br. 133 čl. 883.).

10.2. Svi proizvodi navedeni u ponudi lavello-sudoperi.hr mogu biti registrirani zaštitnim žigovima njihovih proizvođača. Zbog velike količine podataka trgovina zadržava pravo na pogreške.

10.3. Sadržaj internetske trgovine lavello-sudoperi.hr ne predstavlja komercijalnu ponudu prema čl. 543 Građanskog zakonika u Poljskoj, ono je poziv za davanje ponude.

10.4. Odredbe Građanskog zakonika primjenjivati će se na sva pitanja koja nisu uređena ovim odredbama i uvjetima.

10.5. Sve sporove rješavati će nadležan sud.

10.6. Svi korisnici su dužni pročitati uvjete i odredbe.

10.7. Postavljanje narudžbe podrazumjeva prihvaćanje uvjeta i odredbi.

10.8. Jedan od uobičajenih internetskih preglednika dostupnih na mreži je dovoljan za pregled sadržaja internetske trgovine lavello-sudoperi.hr (Mozilla Firefox, Internet Explorer, Opera, Safari, Google Chrome itd.).