Politika privatnosti

Ova politika privatnosti pripada tvrtki Lavello Dalmacija d.o.o., u daljnjem tekstu “mi”, “nama”, “nama”, “naše”, “nam” i “nas”.

Adresa: Radnička cesta 20, 10 000 Zagreb
OIB: 39385449981

Uvod

1. Ovo je način na koji vas obaviještavamo o našoj politici u svezi svih podataka koje bilježimo o Vama. Određuje uvjete pod kojima možemo obrađivati sve podatke koje od vas prikupimo ili nam ih pružite. Obuhvaća vaše osobne podatke koje vas mogu identificirati, ali i podatke koji to ne mogu. U kontekstu zakona i ove politike “postupak” znači prikupljanje, pohranjivanje, prijenos, korištenje ili na drugi način djelovanje na temelju podataka.

2. Žao nam je ukoliko ste nezadovoljni te je vaš jedini izbor napustiti našu stranicu odmah.

3. Ozbiljno shvaćamo zaštitu vaše privatnosti i povjerljivosti. Razumijemo da svi posjetitelji naše web stranice imaju pravo znati da se njihovi osobni podaci neće koristiti u bilo koju neželjenu svrhu, te ujedno nećemo dopustiti da padnu u ruke treće strane.

4. Obvezujemo se čuvati povjerljivost svih podataka koje nam dostavite i nadamo se da ćete nam i vi tako uzvratiti.

5. Naša je politika u skladu s propisanim zakonima RH, uključujući i one koje zahtjeva Opća uredba EU o zaštiti podataka (GDPR).

6. Zakon nalaže da vas moramo obavijestiti o vašim pravima i obvezama prema vama u svezi s obradom i kontrolom Vaših osobnih podataka. To činimo sada, tražeći da pročitate informacije navedene na www.knowyourprivacyrights.org

7. Osim kako je navedeno u nastavku, ne dijelimo, ne prodajemo niti otkrivamo trećoj osobi bilo kakve podatke prikupljene putem naše web stranice.

Baze na kojima obrađujemo podatke o vama:

Zakonom smo obvezni odrediti prema kojoj od šest definiranih osnova obrađujemo različite kategorije vaših osobnih podataka te ujedno da vas obavijestimo o osnovama za svaku kategoriju.

Ukoliko osnova na kojoj obrađujemo vaše osobne podatke više nije relevantna, odmah ćemo prestati s obradom vaših podataka.

Ukoliko se osnova promjeni sukladno zakonu ćemo vas obavijestiti o promjeni i o svakoj novoj osnovi na temelju koje smo odlučili nastaviti obrađivati vaše podatke.

1. Podaci koje obrađujemo jer s vama imamo ugovornu obvezu

Kada otvorite račun na našoj web stranici, kupite proizvod ili neku uslugu od nas ili na neki drugi način prihvatite naše uvjete i odredbe, ugovor se sklapa između vas i nas. Kako bismo izvršili svoje obveze prema tom ugovoru, moramo obraditi podatke koje nam vi pružite. Neki od tih podataka mogu biti osobni podaci.

Možemo ih koristiti kako bismo:

1.1. provjerili vaš identitet iz sigurnosnih razloga

1.2. vam prodali proizvode

1.3. ponudili vam naše usluge

1.4. pružili vam prijedloge i savjete o našim proizvodima, uslugama i savjetovali vas kako dobiti najviše korištenjem naše web stranice.

Ove podatke obrađujemo na temelju sklopljenog ugovora između nas, ili radi vašeg traženja da te podatke upotrijebimo prije sklapanja ugovora.

Osim toga, ove podatke možemo objediniti na opći način i koristiti ih za pružanje podataka klase npr. za praćenje naše izvedbe s obzirom na određenu uslugu koju pružamo. Ukoliko se koriste u tu svrhu, vi kao pojedinac nećete biti osobno identificirani. Nastaviti ćemo s obradom ovih podataka sve dok ugovor između nas ne prestane ili ga jedna strana ne raskine prema odredbama ugovora.

2. Podaci koje obrađujemo uz vaš pristanak

Kroz određene radnje ukoliko inače ne postoji ugovorni odnos među nama npr. kada pregledavate našu web stranicu ili tražite da vam pružimo više informacija o našem poslovanju, uključujući naše proizvode, usluge i mogućnosti zapošljavanja, dajete nam svoj pristanak za obradu podataka koje mogu biti osobne.

Kad god je to moguće, nastojimo dobiti vaš izričiti pristanak za obradu ovih podataka npr. tražeći od vas da pristanete na uporabu naših kolačića.

Ponekad možete dati svoj pristanak implicitno npr. kada nam pošaljete email na kojeg očekujete naš odgovor.

Osim ako ste pristali na korištenje vaših podataka u određene svrhe, vaše podatke nećemo koristiti na bilo koji način koji bi vas osobno identificirao. Podatke moramo prikupiti na opći način i koristiti ih za pružanje informacije o klasi npr. za praćenje izvedbe određene kategorije na našoj web stranici.

S vašim izričitim dopuštenjem, možemo s vremena na vrijeme proslijediti vaše ime i prezime odabranim suradnicima za koje smatramo da bi vam mogli pružiti korisne usluge ili proizvode.

Nastavljamo procesuiranje vaših podataka na ovoj osnovi sve dok ne povučete privolu ili se opravdano može pretpostaviti da vaš pristanak više ne postoji.

Svoju privolu možete povući u bilo kojem trenutku obavještavajući nas putem email-a, telefona ili chat-a na našoj web stranici. Međutim, ako to učinite najvjerojatnije više nećete moći koristiti dalje našu web stranicu ili naše usluge.

3. Podaci koje obrađujemo u svrhu legitimnih interesa

Možemo obrađivati podatke na temelju postojanja legitimnog interesa, bilo za vas, bilo za nas.

Dok na temelju toga obrađujemo vaše podatke, to činimo nakon pažljivog razmatranja slijedećeg:

– može li se isti cilj postići na druge načine
– može li vam obrađivanje ili neobrađivanje prouzrokovati štetu
– bilo da očekujete da mi obradimo vaše podatke ili da smatrate zauzvrat da je to razumnim za učiniti.
Npr. možemo obrađivati vaše podatke na ovoj osnovi u slijedeće svrhe:
– vođenje evidencije za ispravnu i neophodnu administraciju našeg poslovanja
– reagirajući na neželjenu komunikaciju od vas zato što vjerujemo da biste očekivali naš odgovor
– štititi zakonska prava bilo koje strane
– osigurati protiv ili pružiti profesionalni savjet koji je potreban za upravljanje poslovnim rizikom
– štititi vaše interese ukoliko smatramo da je to naša dužnost

4. Podaci koje obrađujemo jer smo to dužni po zakonu

Podložni smo zakonima kao i svi drugi. Ponekad moramo obrađivati vaše podatke kako bismo se pridržavali zakonskih obveza.

Npr. od nas se može zahtijevati pružanje podataka državnim organima ukoliko to oni od nas zatraže ili imaju odgovarajuće odobrenje kao što je to sudski nalog ili tjeralica.

To može uključivati vaše osobne podatke
Specifične upotrebe podataka koje nam pružate

5. Podaci koji se pružaju sa spoznajom da će biti podijeljeni sa trećom stranom

Naša web stranica vam omogućava objavljivanje informacija sa ciljem da te podatke čitaju, kopiraju, preuzimaju ili koriste i ostali ljudi (poput npr. recenziranja naših proizvoda).

Prilikom vašeg objavljivanja vaših osobnih podataka na vama je da sami odlučite o samoj razini privatnosti prema ostalim korisnicima koji bi ih mogli koristiti.

Ove podatke ne koristimo posebno nego samo omogućavamo prikazivanje ili djeljenje.

Mi te podatke spremimo i zadržavamo pravo korištenja na bilo koji način u budućnosti.

Jednom kada vaši podaci dospiju na javnu domenu, nemamo kontrolu nad time što bilo koja treća strana može učiniti sa njima. Ne preuzimamo odgovornosti za njihova djela u bilo kojem trenutku.

Pod uvjetom da je vaš zahtjev razumani da ne postoji pravna osnova da ih zadržimo, tada prema našoj politici možemo pristati na vaš zahtjev za brisanjem osobnih podataka koje ste objavili. Zahtjev možete uputiti tako da nas kontaktirate na: info@lavello-sudoperi.hr

6. Pritužbe koje se odnose na sadržaj naše web stranice

Naša web stranica je izdavački medij. Pokušavamo moderirati sadržaj kojeg objavljuju naši korisnici, ali nismo uvijek u mogućnosti to učiniti čim se sadržaj objavi.

Ukoliko zaprimimo pritužbu na neki sadržaj koji se nalazi na našoj stranici, istražiti ćemo je.

Ako smatramo da je to opravdano ili smo dužni po zakonu, ukloniti ćemo sadržaj tijekom naše istrage.

Sloboda govora je temeljno pravo pa moramo donijeti odluku čije je pravo biti ometeno: vaše ili pravo osobe koja je objavila sadržaj koji vas vrijeđa.

Ukoliko smatramo da je vaša pritužba neugodna ili neutemeljena, zadržavamo naše pravo da ne obavljamo daljnju korespodenciju s vama.

7. Podaci koji se odnose na vaš način plaćanja

Podatke o plaćanju nikada ne preuzimamo niti nam se oni putem naše web stranice ili na neki drugi način prenose. Naši zaposlenici i suradnici nikada nemaju tome omogućen pristup.

U trenutku samog procesuiranja plaćanja biti ćete prebačeni na sigurnu stranicu PayPal-a ili nekog drugog renomiranog pružatelja platnih usluga. Ta stranica može izgledati kao odjeljak naše stranice, ali mi njome ne upravljamo.

8. Prijave za posao i zapošljavanja

Ukoliko nam pošaljete podatke u svezi sa prijavom za posao, dotične možemo zadržati do 2 godine u slučaju da vas odlučimo kontaktirati kasnije.

Ukoliko vas zaposlimo prikupljamo podatke o vama i vašem radu tijekom čitavog razdoblja vašeg zaposlenja. Ti podaci će se koristiti samo za svrhe koje su izravno relevantne za vaše zaposlenje. Nakon prestanka radnog odnosa čuvati ćemo vaše podatke 5 godina prije nego što ih uništimo ili izbrišemo.

9. Komunikacija sa našim timom za podršku

Kada nas kontaktirate, bilo putem telefona, web stranice ili email-om, prikupljamo podatke koje ste nam dali kako bismo vam pružili točnu informaciju koju trebate.

Spremiti ćemo vaš zahtjev ali i naš odgovor kako bismo povećali učinkovitost našeg poslovanja.

Čuvamo osobne podatke povezane sa vašom porukom kao što su to ime i email kako bismo mogli pratiti našu komunikaciju s vama radi pružanja visokokvalitetne usluge.

10. Pritužbe

Kada zaprimimo vašu pritužbu, bilježimo sve podatke koje ste nam dali.

Te podatke koristimo za rješavanje vaše pritužbe.

Ukoliko vaša pritužba zahtjeva kontaktiranje neke druge osobe zadržavamo pravo proslijeđivanja neke podatke sadržane u vašoj pritužbi drugoj osobi. Nastojimo da to činimo što je rjeđe moguće te sukladno vlastitoj procjeni ćemo odlučiti hoćemo li proslijediti te podatke te u kojoj mjeri ćemo podatke dati.

Također, možemo napraviti statistički izvještaj koji će prikazivati podatke dobivene iz ovog izvora kako bismo procjenili pruženu razinu usluge, ali ne na način koji bi mogao identificirati vas ili bilo koju drugu osobu.

11. Podaci o zastupništvima (affiliate) i poslovnim partnerima

Ovo su podaci koje ste nam pružili kao naš zastupnik (affiliate) ili kao naš poslovni partner.

To nam omogućava prepoznavanje posjetitelja koje ste nam vi uputili te priznavanje provizije za takve preporuke. Također, uključuje podatke koji nam omogućuju prijenos naknade provizije za vas.

Podaci se neće koristiti u druge svrhe.

Obvezujemo se čuvati povjerljivost podataka te uvjeta našeg poslovnog odnosa.

Očekujemo da će se svi zastupnici (affiliate) i poslovni partneri složiti s uzvraćanjem ove politike.

Upotreba podataka koje prikupljamo putem automatiziranih sustava prilikom posjeta našoj web stranici:

12. Kolačići

Kolačići su male tekstualne datoteke sastavljene od niza znakova koji su spremljeni na vaše računalo od strane web stranice koju ste posjetili. Omogućuju pohranu podataka prikupljenih na jednoj web stranici sve dok ne budu potrebne za uporabu na drugoj, dopuštajući web stranici da vam pruži prilagođeno iskustvo, ali i vlasniku web stranice statistiku o tome kako koristite web stranicu a sve u svrsi poboljšanja usluge.

Neki kolačići mogu trajati određeno vrijeme npr. jedan dan ili dok ne zatvorite preglednik. Drugi traju neograničeno dugo.

Vaš preglednik bi vam trebao omogućiti brisanje bilo čega što odaberete. Također bi vam trebao omogućiti spriječavanje ili ograničavanje njihove upotrebe.

Naša web stranica koristi kolačiće. Postavljeni su uz pomoć softvera koji radi na našim serverima, ali i uz pomoć softvera kojim upravlja treća strana čije usluge koristimo.

Kada prvi put posjetite našu web stranicu pitati ćemo vas koju vrstu kolačića želite prihvatiti:

1. Obavezni za pravilan rad naše stranice – kolačići ove vrste koriste se za izvršenje osnovnih funkcionalnih radnji naše web stranice kao što su to kupnja proizvoda, prijava u korisnički račun te mogućnost da ostanete prijavljeni tijekom pregledavanja web stranice itd. Njihova upotreba je obavezna kako biste mogli koristiti našu web stranicu.

Ukoliko ih ne želite prihvatiti, molimo vas da se suzdržite od daljnjeg korištenja naše web stranice jer naši kolačići automatski spremaju kolačiće na vaš uređaj te mi nemamo kontrolu nad njima. Jedini način na koji možete spriječiti njihovo spremanje je onemogućavanje upotrebe kolačića u vašem pregledniku.

2. Povezani s medijima – ovi kolačići su postavljeni od strane pružatelja video streaming usluga kao što su to Youtube, Vimeo ili Wistia kako bi se omogućilo korištenje njihovih video player-a. Ukoliko ih ne prihvatite, nećete moći pregledavati medije od ovih pružatelja usluga. Međutim, ukoliko ih prihvatite, imajte na umu da mi nemamo kontrolu nad njihovim tehnologijama kao i s podacima koji dolaze od njih. U skladu sa time, ova obavijest o privatnosti ne pokriva postupke informiranja ovih trećih strana. Više informacija potražite u politici privatnosti na stranicama ovih gore navedenih pružatelja usluga.

3. Statistički – kolačići ove vrste prikupljaju podatke o korištenju naše web stranice, poput broja pregleda, vremena pregledavanja stranice itd. Ove podatke koristimo za pronalaženja pogrešaka na našoj web stranici, za poboljšanje naše web stranice, ali i za poboljšanje same naše usluge. Podaci prikupljeni kolačićima se šalju Google Analytics-u, Facebook Analytics-u i drugim uglednim pružateljima takvih usluga, a ti pružatelji ih čuvaju u sigurnom okruženju. Ove podatke ne izvozimo niti ih spremamo na drugom mjestu. Jedini dio identifikacijskih podataka koji se prikuplja je IP adresa uređaja koja se koristi za pregled naše web stranice.

4. Marketinški – možemo koristiti kolačiće ove vrste za prikazivanje personaliziranih podataka o našoj ponudi, prodaji i popustima na web stranici naših partnera kada ih posjetite.

13. Osobni identifikatori iz Vaših aktivnosti pregledavanja

Zahtjevi vašeg web preglednika prema našim poslužiteljima za web stranice i druge sadržaje, zabilježavaju se na našoj web stranici.

Bilježimo podatke poput vašeg zemljopisnog položaja, vašeg pružatelja internetskih usluga i vaše IP adrese. Također bilježimo podatke o softveru koji koristite za pregledavanje naše web stranice te npr. vrste računala ili uređaja te razlučivosti zaslona. Koristimo te podatke zbirno za procjenu popularnosti pregleda kategorija na našoj web stranici te procjene naše uspješnosti u pružanju naših sadržaja vama. U kombinaciji s drugim podacima koje znamo o vama iz prethodnih posjeta, podaci bi se vjerojatno mogli koristiti za vašu osobnu identifikaciju čak i ako niste prijavljeni na našu web stranicu.

Ako to ne prihvaćate, molimo vas da se suzdržite od korištenja naše web stranice.

14. Naše korištenje remarketinga

Remarketing uključuje postavljanje kolačića na vaše računalo dok pregledavate našu web stranicu kako bismo vam mogli prikazati oglas za naše proizvode ili usluge kada posjetite neku drugu web stranicu.
Možemo koristiti usluge treće strane za pružanje povremenih usluga remarketinga. Ako je tako, tj. ako ste pristali na našu upotrebu kolačića, možda ćete vidjeti oglase za naše proizvode i usluge na drugim web stranicama.

Otkrivanje i dijeljenje vaših podataka

15. Podaci koje dobivamo od trećih strana

Iako vaše osobne podatke ne otkrivamo trećim stranama (osim ako je navedeno u ovoj politici), ponekad primamo podatke koji su neizravno napravljeni od vaših podataka od trećih strana čije usluge koristimo.

Nikakvi takvi podaci za vas ne predstavljaju osobnu identifikaciju.

16. Oglašavanje trećih strana na našoj web stranici

Ne dopuštamo oglašavanje trećih strana na našoj web stranici.

17. Kreditna referenca

Kako bismo pomogli u borbi protiv prijevara dijelimo podatke s kreditnim referentnim agencijama, ako se odnosi na klijente ili kupce koji upućuju svog izdavatelja kreditne kartice da nam otkaže plaćanje, a bez da nam je prethodno dat prihvatljiv razlog niti da nam je pružena mogućnost da im sami vratimo novac.

18. Podaci se mogu obrađivati izvan EU

Naše web stranice se hostiraju u Poljskoj, EU međutim povremeno možemo koristiti i vanjske usluge u zemljama izvan EU u pogledu drugih aspekata našeg poslovanja. Prema tome, podaci dobiveni u UK ili bilo kojoj drugoj zemlji mogu se obrađivati izvan EU. Npr. neki od softvera kojeg koristi naša web stranica može biti razvijen u USA.
U pogledu podataka koji se prenose izvan EU koristimo slijedeće zaštitne mjere:

18.1. obrađivač je u istoj korporativnoj skupini kao i naše poduzeće ili organizacija te se pridržava istih obvezujućih korporativnih pravila u svezi s obrađivanjem podataka

18.2. klauzule o zaštiti podataka u našim ugovorima s obrađivačima podataka uključuju klauzule o prijenosu koje je napisalo ili odobrilo nadzorno tijelo u EU

18.3. pridržavamo se kodeksa ponašanja koje je odobrilo nadzorno tijelo u EU

18.4. i naša organizacija i obrađivač su javna tijela između kojih postoji ili pravno obvezujući sporazum ili administrativni sporazum odobreni od nadzornog tijela u EU koji se odnose na zaštitu vaših podataka

Pristup vlastitim podacima

19. Pristup vašim osobnim podacima

19.1. U bilo kojem trenutku možete pregledati ili ažurirati osobne podatke koje imamo o vama, bilo prijavljivanjem na svoj račun na našoj web stranici ili kontaktiranjem putem email-a na: info@lavello-sudoperi.hr
19.2. Da biste dobili kopiju bilo koje informacije koja nije navedena na našoj web stranici možete nam poslati zahtjev na: info@lavello-sudoperi.hr
19.3. Nakon što zaprimimo zahtjev, reći ćemo vam kada možete očekivati da vam dostavimo te podatke te da li zahtijevamo ikakvu naknadu za njihovo pružanje

20. Uklanjanje vaših podataka

Ako želite ukloniti osobne podatke s naše web stranice možete nas kontaktirati na: info@lavello-sudoperi.hr
Imajte na umu da to može ograničiti uslugu koju vam možemo pružiti.

21. Provjera vaših podataka

Kada primimo bilo koji zahtjev za pristup, uređivanje ili brisanje osobnih podataka, prvo ćemo poduzeti korake za provjeru vašeg identiteta prije nego što vam odobrimo pristup ili daljnje poduzimanje bilo kakavih drugih radnji. Ovo je važno radi zaštite vaših podataka.

22. Ostalo

22. Korištenje web stranice od strane djece
22.1. Ne prodajemo proizvode niti pružamo usluge za kupnju od strane djece, niti plasiramo na tržište djeci.
22.2. Ukoliko ste mlađi od 18. godina, našu web stranicu možete samo pogledati.
22.3. Dječji posjetitelji neizbježno će biti predmet našeg marketinga ukoliko prihvate upotrebu marketinških kolačića i posjete web stranice naših partnera.

23. Enkripcija podataka poslanih između nas

Koristimo certifikate SSL za šifriranje svih podataka koje nam pružite. Kad god se podaci prenose između nas, možete provjeriti je li to napravljeno pomoću SSL-a tako da potražite simbol zaključanog lokota ili drugu oznaku povjerenja u URL traci ili na alatnoj traci vašeg preglednika ukoliko koristi pozitivan sustav sigurnosnih obavijesti ili nedostatak obavijesti o nesigurnosti u preglednicima koji koriste negativne sigurnosne obavijesti.

24. Kako se možete žaliti

24.1. Ukoliko niste zadovoljni sa našom politikom privatnosti ili imate bilo kakve pritužbe morate nam to reći putem email-a: info@lavello-sudoperi.hr
24.2. Ukoliko se spor ne riješi, nadamo se da ćete pristati pokušati dotičnog riješiti angažirajući nas u dobroj vjeri u postupku posredovanja ili arbitraže.
24.3. Ukoliko ste na bilo koji način nezadovoljni načinom na koji obrađujemo vaše osobne podatke, imate pravo podnijeti žalbu Uredu povjerenika za informacije. To se može učiniti na email adresi: info@lavello-sudoperi.hr

25. Razdoblje čuvanja osobnih podataka

Osim ako nije drukčije navedeno u ovoj politici privatnosti, vaše osobne podatke čuvamo samo onoliko dugo koliko to zahtijevamo:
25.1. za pružiti vam usluge koje ste zatražili (uključujući garantni rok)
25.2. za pridržavati se drugih zakona, uključujući razdoblje koje zahtijevaju naše porezne vlasti
25.3. za podnijeti tužbu ili obranu na sudu

26. Usklađenost sa zakonom

Naša politika privatnosti sastavljena je tako da bude u skladu sa zakonima svake zemlje ili pravne jurisdikcije u kojoj želimo poslovati.
Ukoliko mislite da ne zadovoljava zakonima Vaše nadležnosti, voljeli bismo vas čuti.
Međutim, na kraju je ipak samo vaš izbor želite li koristiti našu web stranicu.

27. Pregled ovih pravila privatnosti

Po potrebi možemo povremeno ažurirati ovu politiku privatnosti. Uvjeti koji se odnose na vas su oni objavljeni ovdje na našoj web stranici na dan kada koristite našu web stranicu. Savjetujemo Vam da ispisujete kopiju za svoju vlastitu evidenciju.
Ukoliko imate bilo kakva pitanja u svezi sa našom politikom privatnosti, kontaktirajte nas na: info@lavello-sudoperi.hr