Ormarić ispod sudopera i njegova ugradnja – kako izbjeći najčešće pogreške?

Poslušajte u audio verziji

Predstoji vam renoviranje kuhinje? Ili ste u potrazi za svojim granitnim kuhinjskim sudoperom i kuhinjskim namještajem iz snova? Svjesni smo važnosti granitnog kuhinjskog ormarića za sudoper i njegove ugradnje.

Zašto?

To je element koji utječe na udobnost svakodnevnog korištenja, ali i na funkcionalnost cjelokupnog kuhinjskog prostora. Zapravo, to je jedna od važnijih odluka prilikom renoviranja kuhinje.

Zato je jako važno dobro razmisliti gdje i kako ćemo ga postaviti, kako bi granitni sudoper ispunio naša očekivanja i svaki trenutak proveden u kuhinji bio čisti užitak.

U ovom članku otkrivamo 4 najčešće pogreške prilikom ugradnje kuhinjskog elementa koji je namijenjen granitnom sudoperu.

Pročitajte kako ih izbjeći tijekom renoviranja vaše kuhinje!

 

1.Nepravilan izbor mjesta

Prva pogreška je pogrešan izbor mjesta za ormarić ispod granitnog sudopera.

Odabir pravog mjesta za ormarić namijenjen granitnom sudoperu ključni je korak u procesu postavljanja. Ne treba ga podcjenjivati ​​jer može utjecati na cijeli proces ugradnje i ispravno funkcioniranje sudopera.

Prije svega, potrebno je osigurati jednostavan pristup vodovodnom i električnom sustavu, budući da se na njima temelji cijeli sustav.

Time se osigurava da će spajanje sifona na odvod i perilicu posuđa, ako je imamo, biti jednostavno i neće stvarati probleme u samom startu.

Neadekvatan odabir mjesta može otežati instalaciju i oduzeti puno vremena, a može čak zahtijevati i skupe izmjene.

Stoga vrijedi dobro razmisliti i odabrati mjesto koje će biti optimalno u pogledu pristupa instalaciji i omogućiti jednostavno spajanje sudopera.

Odabirom pravog mjesta izbjeći ćemo probleme na samom početku, što će nam u budućnosti uštedjeti vrijeme, živce i novac.

2. Neprikladno postavljanje granitnog sudopera na ormarić

Sljedeća greška je neadekvatno postavljanje sudopera na ormarić.

Ako je sudoper preblizu zidu, može doći do problema s ugradnjom dodataka.

U tom slučaju dozator tekućine možda neće stati između sudopera i zida. Posljedica toga je da ga neće biti moguće ispravno ugraditi, a rupu namijenjenu dozatoru morat ćete začepiti – što bismo htjeli izbjeći.

Stoga uz svaku narudžbu prilažemo predložak s dimenzijama sudopera, kako bismo vam pomogli prilikom postavljanja našeg granitnog sudopera. Na taj način puno je lakše odabrati pravo mjesto koje će savršeno odgovarati instalaciji dodatnih predmeta kao što je dozator tekućine.

Iz našeg iskustva vrlo dobro znamo koliko su dozatori tekućine iznimno funkcionalni. Zahvaljujući njima vaša kuhinja održava estetiku i besprijekoran red.

Dozator tekućine s montiranim aplikatorom rješenje je koje će vam pomoći uštedjeti prostor oko našeg sudopera od prirodnog kamena.

Da biste dobili količinu tekućine potrebnu za pranje posuđa, dovoljno je samo pritisnuti pumpicu. Malo ljudi zna da za punjenje našeg dozatora nije potrebno odvrnuti ga s donje strane. Sve što trebate učiniti je ukloniti grlić dozatora i dopuniti tekućinu!

U našem asortimanu OVDJE pronaći ćete cijeli asortiman dozatora tekućine, koji uključuje tehničke nacrte s točnim dimenzijama.

To će vam pomoći da izbjegnete razočaranje tijekom instalacije!

 

3.Neprikladni ormarić za granitni sudoper

Druga, već treća greška, je odabir pogrešnog ormarića za sudoper.

To je toliko važno jer je sudoper jedan od najčešće korištenih elemenata naše kuhinje, a ormarić služi kao njegov nosač i poklopac.

Zamislite situaciju da kupite naš prekrasan granitni sudoper. Međutim, tijekom montaže ispostavlja se da ono što ozbiljno koči montažu odvodnog sifona su… police u ormariću ispod sudopera.

Osjećate li već golemost razočaranja?

Stoga, u ovom slučaju – manje je više.

Vrlo važan element u odabiru pravog ormarića ispod sudopera je njegov sadržaj, odnosno nedostatak istih.

Zapravo, ova vrsta ormara, služi kao tehnička soba, koja sadrži – sifon i druge komponente vodovoda.

Ormarić posvećen granitnom sudoperu najčešće nema stražnji zid.

Zahvaljujući ovom rješenju, postoji slobodan pristup vodovodnim i električnim komponentama. Na ovaj način možete jednostavno ugraditi sve elemente koji čine cijeli prostor za pranje u vašoj kuhinji.

Ako vam je unatoč svemu i dalje stalo da u ormarić ispod sudopera ugradite police, vrijedi provjeriti neće li smetati odvodnim cijevima i sifonu.

Osim toga, vrijedi zapamtiti pravu visinu polica, tako da ne ograničavaju prostor za vodovodne komponente.

Treba ih postaviti dovoljno optimalno da ne ometaju pristup cijevima i ventilima u slučaju da ih treba popraviti ili zamijeniti.

 

4.Nedostatak stručne pomoći

Posljednja, ali ne i najmanje važna, greška koja se često čini prilikom postavljanja granitnog ormarića za sudoper je nedostatak stručne pomoći. Nažalost, nema svatko tko se upusti u renoviranje svoje kuhinje potrebno iskustvo u ovom području. Treba sebi jasno dati do znanja da je nemoguće biti specijalist za sve.

Dobar stručnjak je osoba koja ima ne samo pravi alat, već i znanje i vještine potrebne za pravilno postavljanje ormarića i granitnih sudopera. Angažiranje pomoći takvog stručnjaka povećava povjerenje da će sve biti učinjeno ispravno, što znači sigurno i udobno korištenje kuhinje.

Zatražite pomoć stručnjaka za montažu ormarića za granitni sudoper, izbjegavate mnoge probleme koji nastaju zbog nedostatka znanja prilikom vješanja ormarića i spajanja sudopera.

Profesionalac uvijek zna koja su rješenja najbolja i može nas savjetovati o problemima za koje nismo sigurni. Na taj način ćemo si uštedjeti stres, vrijeme i novac koji bismo u slučaju samomontaže morali potrošiti na ispravljanje grešaka i popravljanje oštećenja.

 

Sažetak

Nema ništa gore nego započeti svoju avanturu s novim granitnim sudoperom s pogreškama tijekom instalacije.

Zato je jako važno slijediti nekoliko jednostavnih pravila.

Prvi korak do uspjeha je pažljivo planiranje mjesta na kojem će se ormarić postaviti. To će jamčiti jednostavnu montažu sudopera i sifona, kao i omogućiti spajanje perilice za pranje posuđa.

Drugi važan korak je optimalno mjesto na kuhinjskoj ploči za granitni sudoper. Omogućit će vam ugradnju kuhinjskih dodataka iz snova, što će olakšati svakodnevno korištenje prostora za pranje.

Zatim morate odabrati odgovarajući kuhinjski element koji će omogućiti jednostavan pristup vodovodnim i električnim komponentama tijekom instalacije iu slučaju bilo kakvih kvarova. U takvim situacijama vodoinstalater će imati priliku popraviti kvar.

Posljednje i ne manje važno u cijeloj slagalici je pomoć stručnjaka koji će vam pomoći pravilno postaviti ormarić i naš granitni sudoper.

Vrijedno je zapamtiti da je pravilna ugradnja ormarića za granitni sudoper ključna za sigurnost i funkcionalnost kuhinje.

Stoga je vrijedno potrošiti malo vremena i resursa na dobro promišljenu i profesionalnu instalaciju.

 

Autor

  • Paulina Płócieniczak

    Urednica bloga Lavello, strastvena ljubiteljica tema vezanih uz srce svakog doma – kuhinju i njezin dizajn. Ona voli funkcionalna, izdržljiva i lijepa rješenja u kojima se može uživati ​​dugi niz godina. Zbog svoje ljubavi prema prirodi veliku važnost pridaje prirodnim materijalima u dizajnu kuhinje. Cilj joj je pomoći čitateljima da stvore kuhinju iz snova u kojoj će svakodnevni poslovi prestati biti neugodan posao, a postati ugodni i jedinstveni.