7 PRIMJENA ZA MALE POSUDE U SUDOPERU OD 1,5 KORITA

Što zapravo dobivamo odlukom za sudoper s 1,5 koritom?

Sudoper s 1,5 koritom odlično je rješenje za svakoga tko brine o prisutnosti dodatnog korita i daske za ocjeđivanje u isto vrijeme.

Mala komora ima pomoćnu funkciju ne samo pri pranju posuđa. Omogućuje nam da odvojimo dio posuđa, čineći naše čišćenje kuhinje PRAKTIČNIJIM i ORGANIZIRANIJIM.

Ovo korito nije korisno samo za pranje. Možemo ga koristiti kao pomoćno sredstvo i u drugim aktivnostima.

U vrijeme kada je naš sudoper zaokupljen “prljavim poslom”, malo korito ima veliku dopunsku funkciju, kao ovaj “čišći” dio sudopera. U čemu nam pomaže prisutnost male posude u sudoperu s 1,5 zdjelom?

  1. Pranje povrća i voća

Nije nam uvijek zgodno uključiti cijeli sudoper samo da bismo isprali dio povrća ili voća.

Mala komora, zbog pristupačne veličine, neće zahtijevati cjedilo kako bismo u njoj mogli oprati grozd ili dio krumpira.

  1. Pranje pribora za jelo

Prilikom pranja nakon velike gozbe, mala komora nam omogućuje da odvojimo pribor za jelo od ostatka posuđa. Ovo rješenje također sprječava izvlačenje pribora za jelo ispod hrpe prljavog posuđa kada se pojavi potreba za njim.

  1. Odmrzavanje hrane

Kod odmrzavanja mesa i povrća dobro je imati odvod kako bi se voda od odmrzavanja automatski odvajala od naše hrane. Pomoću posude i

cjedilo uključuje zauzimanje dragocjenog prostora na radnoj površini ili prostora u velikom odjeljku sudopera.

  1. Odvajanje pribora za jelo

Nije sve posuđe prikladno za stavljanje zajedno u jedan odjeljak. Time riskirate, na primjer, razbijanje svih osjetljivih dijelova posuđa. Stoga, u trenutku kada želimo oprati posuđe nakon obroka, dobro je izolirati osjetljivi porculan od tvrđeg posuđa kako se ništa ne bi izložilo lomljenju.

Isto vrijedi i za noževe i druge oštre alate. Bolje je izbjegavati situaciju da nam prilikom pranja suđa ruka udari o oštricu noža pod vodom.

  1. Namakanje pribora za jelo

Ponekad nam se dogodi da se prljavština na našem priboru za jelo stigla osušiti. Neki se pribor za jelo mogu oprati odmah, dok neki ipak moraju pričekati pod vodom dok prljavština ne omekša dovoljno da se može isprati. Prisutnost male komore omogućuje istovremeno namakanje nekih jela i pranje onih koji su spremni.

  1. Cijeđenje hrane

Zahvaljujući ugrađenom odvodu, mala komora savršeno zamjenjuje cjedilo prilikom ispuštanja vode neposredno nakon pranja hrane. Na ovaj način možete ocijediti vašu hranu bez dodatnog posuđa koje ćete kasnije morati prati.

  1. Odlaganje spužvica,krpa…

Trebate neko vrijeme odložiti krpu, spužvu, četku ili žičanu četku? Ne uvijek, bit će zgodno staviti spužvu iz koje curi pjena na policu ili u posudu. Pogotovo kada znate da će vam za koji trenutak ponovno biti potrebni.

Mali pretinac bit će odlično mjesto za odlaganje ovih alata bez potrebe za ispiranjem od tekućine.

Mali pretinac je način da dobijemo brojne dodatne mogućnosti prilikom pranja i kuhanja uz male troškove za naš budžet i kuhinjski prostor.

Njegova najveća prednost je ušteda vode koju nam njegova prisutnost nudi.

Sažetak

Zahvaljujući upotrebi male komore, ne moramo koristiti puno posuđa za brojne aktivnosti koje obavljamo dok peremo ili kuhamo.

To je također odličan resurs koji nam omogućuje da bolje organiziramo naše kuhinjske poslove.

 

Autor

  • Paulina Płócieniczak

    Urednica bloga Lavello, strastvena ljubiteljica tema vezanih uz srce svakog doma – kuhinju i njezin dizajn. Ona voli funkcionalna, izdržljiva i lijepa rješenja u kojima se može uživati ​​dugi niz godina. Zbog svoje ljubavi prema prirodi veliku važnost pridaje prirodnim materijalima u dizajnu kuhinje. Cilj joj je pomoći čitateljima da stvore kuhinju iz snova u kojoj će svakodnevni poslovi prestati biti neugodan posao, a postati ugodni i jedinstveni.