KAKO NE NAPRAVITI POGREŠKU KADA BIRATE SUDOPER?

Često čujemo mišljenje da je boju sudopera najbolje izabrati u samom izložbenom prostoru. Ništa ne daje takvu sigurnost kao izravan vizualni kontakt s gotovim proizvodom i procjena na licu mjesta. Može li ovo doista biti najpouzdanije rješenje?

Istina je, međutim, da ovakvim odabirom boje ne možemo odrediti kako će ona izgledati u našoj kuhinji.

Zašto?

To je zato što uvjeti osvjetljenja i shema boja kuhinje izravno utječu na prikaz boja.

Zbog toga će boja istog sudopera izgledati drugačije u dnevnom boravku i drugačije u našoj kuhinji. Nije novost da različiti proizvodi izgledaju bolje na policama trgovina nego na konačnom mjestu nakon kupnje.

Drugi argument je činjenica da nemamo mogućnost skinuti sudoper s police i usporediti ga s namještajem koji smo odabrali. Dakle, ne možemo saznati hoće li određena boja odgovarati našem namještaju točno onako kako želimo.

Učinak je još gori kada sudoper biramo na temelju slika na internetu. Boje na monitorima i zaslonima izgledaju drugačije ovisno o tehnologiji zaslona, ​​njegovim postavkama, kao i o fotoaparatu i osvjetljenju koje se koristi tijekom fotografiranja proizvoda.

Da ne spominjemo filtere i grafičke obrade koje neke trgovine stavljaju na svoje fotografije kako bi proizvod učinili privlačnijim i sakrili njegove nedostatke. Možemo se iznenaditi kada će boja sudopera koji smo naručili izgledati potpuno drugačije od one koju smo vidjeli na fotografiji . To je posebno opasno u online trgovinama koje nemaju galerije s fotografijama koje dobivaju od svojih kupaca.

Dakle, koji je najbolji način da odaberete boju sudopera?

Najbolji i najprikladniji način da odaberete pravu boju za vaš sudoper je naručiti uzorke boja.

Zbog svog oblika uzorke boja možete ponijeti sa sobom praktički bilo gdje.

Tako je moguće uskladiti uzorke s namještajem u našem domu i provjeriti hoće li boja odgovarati namještaju koji smo odabrali. U slučaju kupnje putem interneta, to će nam dati priliku provjeriti je li boja potpuno ista kao na slikama u trgovini.

Uzorke boja možete ponijeti sa sobom u prodavaonicu namještaja, ili izložbeni salon. Stoga ih je moguće primijeniti na radnu ploču, namještaj, pločice, boje ili kućanske aparate.

Sažetak

Ako cijenite pravu kombinaciju boja i vaš kuhinjski dekor je odraz vašeg karaktera, raspitajte se o mogućnosti pristupa uzorcima boja.

Autor

  • Paulina Płócieniczak

    Urednica bloga Lavello, strastvena ljubiteljica tema vezanih uz srce svakog doma – kuhinju i njezin dizajn. Ona voli funkcionalna, izdržljiva i lijepa rješenja u kojima se može uživati ​​dugi niz godina. Zbog svoje ljubavi prema prirodi veliku važnost pridaje prirodnim materijalima u dizajnu kuhinje. Cilj joj je pomoći čitateljima da stvore kuhinju iz snova u kojoj će svakodnevni poslovi prestati biti neugodan posao, a postati ugodni i jedinstveni.